torsdag 4 oktober 2007

Gillar slipoverväst m mudd!!

Köpte en bit joggingtyg för ett tag sedan och tänkte test sy ett par brallor till Lilltjejen. Är inte van att sy i elastiskt tyg, men det gick ändå bra och det blir ett par perfekta dagisbyxor. Barnen har redan blivit vana vid att de flesta byxor som jag syr har en mjuk mudd i midjan. I morse fick äldsta tjejen ha på sig jeans, men hon klagade redan i bilen på att de tryckte i midjan. Har även räknat ut att jag denna höst (till skillnad fr förra) har sparat rätt så mkt pengar på att sy egna kläder, spec då jag ur ekologisk och ekonomisk synvinkel försöker köpa second hand så långt det är möjligt. Ok mudd och tryckknappar är nästan omöjligt att hitta beggat, men allt det andra i alla fall.
Sen blir det ju som en sport att göra fynd.




Den blommiga västslipovertröjan är perfekt i modellen då den kan piffa upp den mest vardagliga utstyrseln. Vändsydd är den m ett mjukt tyg invändigt och det lite styvare tyget som utsida. Mudden är fr en gammal jacka, skönt att inte kunna använda den nå mera, den hade verkligen gjort sitt i min garderob.





/Ylva

2 kommentarer:

Gekko sa...

Vilket härligt tyg i västen, och jättebra idé med mudd nederst! Visst är det kul att man sparar penger? Då finns ju de pengarna för att köpa tygar i högvis! (Bra att ha...)
Kul med er blogg att det kommer så mycket nytt jämt. Där är det en stor fördel att vara två!

p.lu.to sa...

Jo, den är faktiskt riktigt gullig och kan hotta upp den mest vardagliga outfit. Kan ju tillägga att vi ofta är in på din blogg och får inspiration, är mkt dålig på att lämna kommentarer dock...ska bli bättre på det.