söndag 6 januari 2008

Rosa flickan!



Min dotter, som inte tidtgare varit så brydd om färgen rosa, har till sin mors stora förskräckelse fått lite dille på denna färg:) Var eviga dag tittar hon på "Lazy town" och nu vet jag var ifrån det där med rosa kommer ifrån...."rosa flickan" Stephanie....alla som har sett programmet vet att hon verkligen står för färgen rosa:)

Efter att ha sytt ett par byxor åt lillebror ville även hon ha ett par, i rosa! Hade en rosa velour som fick duga men för att få det lite mindre flickigt och gulligt ville jag ha in lite bruna detaljer. Har inte hunnit sy såmycket på overlocken så det där med fickor och sticknigar behövs det tränas mer på! Av lathet använde jag den vanliga maskinen till några stickningar kring fickorna, och jag hade egentligen tänkt sticka ned muddväven men har inte idats trä om maskinen än:) Nåja, E är nöjd och det är huvudsaken!

Just nu känns det som att jag skulle kunna sitta uppe hela nätterna och bara sy, sy, sy!!! Det är så himla skoj!

/Lento

fredag 4 januari 2008

Dagiskläder!

Har börjat knåpa ihop lite dagiskläder åt lilleman som ska börja skolas in i nästa vecka. Först ut är ett par pösbyxor sydda av min sambos tröja. Mönstret har jag själv knåpat ihop, hoppas bara att de nu sitter bra:)Bilderna är inte av bästa kvalitet, börjar nog bli dax för en kamera också...eller så är det handhavandefel:)
Byxorna är sydda med overlock och stickningar är sydda med vanligt maskin. Just nu vet jag inte vad jag mer ska skriva, är så trött att det nog är bäst att ge upp! Men ska försöka få ett bra kort på lilleman med byxor på imorgon!

Go´natt!
/Lento

tisdag 1 januari 2008

Äntligen är det snart vardag!

Jul- och nyårshelgen har äntligen passerat och i morgon är det knega som gäller! I vår familj påbörjade vi det nya året med kräksjuka....lilleman blev dålig på nyårsafton, och peppar peppar än har ingen annan blivit sjuk:)

Nu kan jag också visa upp några julklappar. Till svägerskan blev det en väska, samma modell som tidigare,men nu med lite mer arbete på insidan. Blev väldigt nöjd, hittills den bästa väskan jag gjort! Svägerskan verkar också nöjd och använder den för fullt!

Några mössor han jag också med att virka. Det är så roligt när det går så fort och blir så bra!

Till min kära kollega S ville jag ge en liten julgåva. Det blev en liten förvaringskorg och en vetevärmare! Gjorde även en förvaringskorg åt mig själv så att det ska matcha i vårt gemensamma kontor:)

Slutligen har grannflickan J fått en huvtröja efter samma mönster som den förra. Denna gången blev det i svart fleece och som foder till huvan använde jag en gammal fleecefilt som J:s mamma gett! Hade tänkt mig rosa muddar men den rosa jag hade skar sig helt....ingen tid fanns för att köpa in rätt nyans....tyvärr! Nåja är rätt så nöjd ändå, vilket ägarinnan även verkar vara:)Bilden är vekligen inget att hänga i granen, men jag hoppas snart kunna få ett foto på lilltjejen med tröjan på!

Önskar alla en god fortsättning på det nya året!
/Lento