tisdag 27 november 2007

"Eskimomössa"

Jag har hittat en ny hobby! Inspirerad av min kollega som har tipsat om mönster och material har jag nu virkat mig en mössa. Lätt och bra resultat för att vara den första:) Mössan är virkad av Eskimogarn i färg nr 29. Pluto-märket valde jag att fästa på sidan för att vara lite egen:) Det blir defenitivt fler av denna sort!


Nu återstår bara ett par matchande vantar! Jag återkommer med bilder på dem när de blir klara.

För övrigt måste jag nog ägna denna vecka till att försöka bli färdig med några beställningar, julen närmar sig.....

/Lento

söndag 25 november 2007

Premiär för fleecetröja!
Inspirerad av gekko (och m ett gammalt fleecetyg som kunde användas som provbit) testade jag att sy ihop en huvtröja i omlottmodell. Amöban blev en deltalj som fylldes m lite vadd för att sticka ut lite mer.
Tyckte ändå att resultatet vart ganska bra, men får fila mer på modellen, och dessutom var det svårt att få fast kantbandet utan att fleecen drog sig och blev vågig.



Ylva

lördag 24 november 2007

Jag bara älskar detta tyg. Gjorde en åkpåse/lekfilt i samma tyg och skickade den till Ö-torneå julmarknad, har dock ingen bild på den, kanske tillverkar jag en ny om rätt tillfälle ges:)
Denna tunika är gjord i två stycken m knäppning i halsringningen för att kunna dra den över huvudet då tyget är stumt. Har fodrat m ett grå lakansväv så att den känns skön att ha på.
/Ylva



tisdag 20 november 2007

Nya kläder till brudarna!

Eftersom jag och Lento varit i full färd m att färdigställa allt till julmarknaden, har jag varken haft tid eller ork att lägga ut ngt på bloggen. Dessutom var några saker av det vi sytt hemligt.....får se om vi lägger ut dem då de återvänder till oss igen om de ej blir sålda. Nåväl, jag var i alla fall nöjd m grejerna.
Här har jag sytt två dagis-set till tjejerna. Den yngre får m nalle puh och den äldre mer retro (tunika i påslakansväv samt byxor av second hand tyg fr kupan).






/Ylva

onsdag 14 november 2007

Äntligen något nytt att visa upp!

Har haft en liten "bloggarsvacka" i samband med nytt jobb och diverse andra saker....men nu är jag igång igen:) Har sytt några alster, några går till julmarknaden, några är beställningar och så har min lilleman fått något nytt att bära!

Mitt första riktiga sömnadsprojekt med overlockmaskinen blev en huvtröja åt Valter. Grannflickan hade en tröja från Nova Star som jag lånade och ritade av, gjorde dock några förändringar. Gillar verkligen den höga kragen i halsen vilket gör att tröjan fungerar mycket bra utan halsduk under overallen så här års. Skulle uppskatta storleken på tröjan till 80/86. Joggingtyget hittade jag på kupan för några kronor och trikån i huvan kommer från en av mina gamla tröjor! Har någon missat att jag gillar återanvändning? Muddväven är dock nytt och kommer från Ohlssons tyger.

Färgen är röd,inte cerise som det ser ut att vara!

Lillkusinen Malte 6 mån med familj var och hälsade på i förra veckan och då passade faster på att sy honom ett par muddbyxor i velour. Detta är första gången jag syr i velour och jag måste säga att jag inte riktigt är kompis med tyget....hm...det krävs nog en del träning. Det som jag upplevde tjorvigast var att tyget liksom rullar ihop sig i änden, så när jag skulle sy på muddarna ville den inte riktigt ligga still...om någon förstår vad jag menar!? Tips mottages gärna vad gäller sömnad i velour!!! Mönstret ritade jag av från ett par av Maltes byxor och de är i storlek 80.


Min kära vänn Camilla har beställt lite förvaringskrogar till toaletten, och nu är de färdiga! De låga är tänkta att passa till bindor o dyl. De höga till borstar, flaskor mm. Tror att jag ska sy någon sådan till mig själv också, alltid lika roligt med snygg förvaring! Hoppas bara att hon blir nöjd!


Slutligen har det blivit lite grejjer till julmarknadeN som snart är här. Ett gäng med snuttefiltar sydda av gamla fina påslakan så att de är lagomt mjuka och goa. Dessa kantade jag snabbt ihop med overlocken,enkelt och väldigt fint! Gjorde även två blöjförvaringar, inspirerade av "tvåfyrasju", docK testade jag en variant med ett spänne så att man kan hänga den på barnvagnsstyret. Det fungerade utmärkt och fler sådana lär det bli!


Det var allt för denna gång, och nu ska det inte dröja lika länge som sist innan jag hör av mig igen!

/Lento

lördag 10 november 2007

Nu var det länge sedan!

Ja ni! Det har varit och är fullt upp! Jag har haft ont om tid att hinna sy. Har nämligen börjat jobba igen efter mammaledigheten plus att jag på fritiden kajkar runt och säljer barnkläder via homepartyn... men nu ikväll hoppas jag hinna producera något :)

Återkommer såfort det finns något att visa upp!

/Lento

fredag 2 november 2007

Magsjuk....

Skötväska att hänga på vagnstyret.


Flickorna behövde nya mössor. Dubbel fleece och tät runt ansiktet borde

klara lite kyla:) Jag har aldrig sytt mössor tidigare så detta är helt klart ett

experiment. Hoppas att de passar.


Har äntligen tillfrisknat efter en långdragen magsjuka, var tänkt att jag skulle ha jobbat hela helgen men sitter i karens 2 dygn efter senaste toabesök...
...Har även införskaffat mig en Pfaff hushållsmaksin m dubbelmatning för en vecka sedan!!!!
Den är helt fantastisk och om det var roligt att sy förut så är det underbart att sy nu. Min Yamata gick i princip sönder efter förra syjuntan hos Lento, när jag trätt om nålen för femte ´gången på en sträcka av 25 cm gav jag upp, som tur var hade lento en extra maskin som jag lånade resten av kvällen.

Här kommer en uppdatering av vad jag pysslat m under de senaste veckorna. Har även skapat en del väskor men eftersom kl är mkt och det är bäcksvart ute så får de visas upp ngn annan gång.

Ylva